Liefdevolle zorg

Wij helpen u graag met datgene wat u nodig heeft. Of dat nou met persoonlijke verzorging of verpleging bij u thuis is, een gezellige maaltijd in onze Brasserie of een fijn gesprek is. Maar, er kan een moment komen dat zelfstandig wonen niet meer gaat. Bijvoorbeeld omdat u behoefte heeft aan meer ondersteuning en begeleiding. Dan helpen wij u heel graag met het vinden van een nieuwe plek in ons woonzorgcentrum, die als thuis gaat voelen. Een plek waar fijn wonen en welzijn voorop staan en u altijd de regie houdt over uw eigen leven.

 

Het Maanderzand heeft verschillende afdelingen, waaronder kleinschalig en beschermd wonen voor bewoners met een psychogeriatrische aandoening maar ook voor bewoners enkel met een somatische aandoening.

Hoe werkt dat, bij ons komen wonen?

Wanneer u bij ons wilt komen wonen, moeten er een aantal dingen geregeld worden. We hebben dit proces in eenvoudige stappen voor u samengevat, klik op de stappen om meer te zien:

Stap 1: Indicatie aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ)

Om in aanmerking te komen voor financiering vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ), moet u een indicatie aanvragen bij het CIZ. Deze indicatie bepaalt of u recht heeft op de benodigde intensieve zorg. Op de de website van het CIZ vindt u meer informatie over het aanvraagproces. Natuurlijk staan onze klantadviseurs ook altijd voor u klaar om verder te informeren en te begeleiden! .

Stap 2: Sfeer proeven bij Het Maanderzand!

Wij nodigen u van harte uit om eens te komen kijken bij Het Maanderzand! Dat kan altijd, natuurlijk ook nog voor stap 1. Onze klantadviseurs hebben alle tijd om met u een kopje koffie te drinken en alles te laten zien. Klik hier om een afspraak te maken!

Stap 3: Aanmelden en wachtlijst

Past Het Maanderzand bij u? Dan kunt u zich aanmelden bij onze klantadviseurs, zij begeleiden u bij het invullen van de benodigde formulieren. Zodra de aanmelding is voltooid, komt u op de wachtlijst te staan. Onze klantadviseurs houden u op de hoogte van uw positie op de wachtlijst. Is uw situatie dringend? In dat geval kijken we natuurlijk samen naar de mogelijkheden om u zo snel mogelijk te helpen.

Stap 4: Verhuizen maar

Het moment van verhuizen is aangebroken. Onze klantadviseurs begeleiden u en uw naasten volledig bij het verhuisproces en de voorbereidingen. Wij doen er alles aan om uw overgang naar ons huis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het Maanderzand zorgt ervoor dat u zich welkom voelt!

Aandacht voor uw leefstijl

Bij ons draait alles om uw leefstijl! We hebben een bruisend activiteitenprogramma vol creativiteit, beweging, geheugentraining en ontspanning. Geen verplichtingen, alleen plezier! Uw favoriete bezigheden staan centraal. Wat deed u vroeger graag of vindt u nu fijn om te doen? Naast activiteiten, vinden wij gezellig samen eten van groot belang. Aandacht voor (medische) voeding is onderdeel van onze zorg. Onze keuken tovert heerlijke, gezonde maaltijden met seizoensgebonden producten op tafel. Een afwisselend, gezond dieet is goed voor de algehele gezondheid. Het voorziet het lichaam van essentiële voedingsstoffen, versterkt het immuunsysteem en ondersteunt het herstelproces. Voor bewoners met specifieke medische behoeften, zorgen we ervoor dat hun dieet nauwkeurig wordt afgestemd, met behulp van een diëtist. Iedereen is anders! We staan, samen met onze diëtist, klaar om uw dieetwensen te bespreken en te zorgen voor een menu dat aansluit bij uw voorkeuren, gezondheid en welzijn.

Onze zorg: liefdevol en warm

Onze medewerkers hebben liefde voor de zorg. Wij begrijpen als geen ander dat zorg meer is dan fysieke ondersteuning; het draait om menselijk contact en het creëren van een vertrouwde omgeving. Onze medewerkers zijn er niet alleen om u te voorzien van verpleging en persoonlijke verzorging, maar ook om een glimlach op uw gezicht te toveren. We luisteren naar uw verhalen, delen uw vreugde en bieden een luisterend oor in moeilijke tijden. U kunt rekenen op onze warme aanwezigheid en betrokkenheid, zodat u zich altijd gezien en gewaardeerd voelt. U bent bij ons in goede handen!

Er staat ook een team van deskundige specialisten klaar om u te ondersteunen. Onze specialisten ouderengeneeskunde, psychologen, diëtisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten hebben allemaal hun eigen expertise om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Of het nu gaat om medische zorg, geestelijke gezondheid, voeding, fysieke revalidatie of een andere behoefte: u kunt rekenen op de professionele begeleiding en zorg van onze ervaren specialisten!

Doelgroep specifieke zorg: kleinschalig en beschermd wonen

Binnen Het Maanderzand hebben we verschillende afdelingen voor verschillende doelgroepen. We bieden bijvoorbeeld kleinschalig beschermd wonen aan voor mensen met een psychogeriatrische aandoening. Daar is huiselijkheid, persoonlijke aandacht en veiligheid éxtra belangrijk. We noemen het dan wel beschermd wonen, maar dat betekent absoluut niet dat we stilzitten! Van actieve beweegsessies tot gezellige spelletjesmiddagen en heerlijke bakavonturen, we zorgen ervoor dat er altijd een glimlach op de gezichten van onze bewoners te vinden is. Met allerlei individuele en groepsactiviteiten zorgen we voor gezelligheid en vermaak.

Lees meer over beschermd wonen

Een groot deel van de dag verblijven bewoners in een van de gezamenlijke woonkamers, elk met een vertrouwde begeleiding uit een vast team. In de gezamenlijke woonkamer eten we ook samen. Bovendien is er altijd de mogelijkheid om even naar buiten te gaan. De ruime opzet en de brede gangen zijn prettig voor mensen die behoefte hebben om lekker te bewegen. Ieder bewoner heeft een eigen appartement met badkamer. Zo heeft u altijd de mogelijkheid om u even af te zonderen in uw eigen vertrouwde omgeving, alleen of met naasten.

Onze medewerkers hebben dagelijks contact met bewoners. Dan is het fijn om hem of haar goed te kennen. Hoe heeft u geleefd? Wie staan dichtbij u? Wat doet of deed u graag? Wat eet u graag? Om op een leuke manier snel een goed beeld te krijgen is het schrijven, vormgeven van een levensverhaal een mooi hulpmiddel. Het biedt aanknopingspunten voor een gesprek. We maken ook gebruik van Familienet, waar medewerkers en familie/naasten mooie momenten kunnen delen.

Ben je benieuwd naar onze afdelingen met kleinschalig wonen? Maak eens een afspraak met onze klantadviseur om te komen kijken!

Geestelijke zorg

Onze medewerkers staan altijd klaar met een luisterend oor voor onze bewoners. Soms is er behoefte aan meer. Bijvoorbeeld na een ingrijpende gebeurtenis in iemands leven. Onze geestelijk verzorger heeft dan speciale aandacht voor u en uw zingeving, als u daar behoefte aan heeft. Ongeacht uw (kerkelijke) achtergrond, is onze geestelijk verzorger er voor u om met u te praten over uw levensvragen, zingeving of gewoon om een extra luisterend oor te bieden. Op zondagen en christelijke (feest) dagen verzorgt onze geestelijk verzorger een toegankelijke kerkdienst in huis, waar alle bewoners welkom zijn, ongeacht hun traditie. Daarnaast organiseren we bijbeluurtjes op de verschillende afdelingen. Bij Het Maanderzand zijn we er om u te ondersteunen in uw geestelijke welzijn en om een bron van troost en begeleiding te zijn!

Meer informatie over komen wonen in een verpleeghuis