Eerstelijnsverblijf (ELV)

Er kunnen momenten zijn waarop u door medische redenen even niet thuis kunt verblijven. Of het nu gaat om de behoefte aan hersteltijd na een ziekenhuisopname of de noodzaak van een veilige omgeving vanwege kwetsbaarheid, soms is er tijdelijke zorg nodig. Uw ziekenhuis of huisarts kan in zulke situaties vaststellen dat uw zorgbehoefte van tijdelijke aard is. Het uiteindelijke doel van uw verblijf bij ons is altijd om ervoor te zorgen dat u in staat bent om zelfstandig weer thuis te wonen, met hernieuwd zelfvertrouwen en welzijn. Gedurende uw verblijf werken wij samen met u aan dit doel. Wij bieden eerstelijnsverblijf laagcomplex aan. In dit zorgtraject blijft uw huisarts de coördinerende rol spelen.

Hoe ziet ELV bij Het Maanderzand eruit?
Samen met onze deskundige medewerkers, uw huisarts en eventueel betrokken professionals, zoals fysiotherapeuten en ergotherapeuten, stelt u concrete doelen die u wilt bereiken voordat u weer naar huis gaat. Hier gaan we samen aan werken. Tijdens uw verblijf staan we u bij wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld bij het wassen en aankleden, het innemen van medicijnen en het verzorgen van uw maaltijden. Uw kamer wordt door ons schoongemaakt en we zorgen ervoor dat uw linnengoed, inclusief beddengoed en handdoeken, fris en schoon is. U verblijft in een comfortabele eenpersoonskamer, waar u zich op uw gemak kunt voelen. Bij Het Maanderzand streven we ernaar om uw verblijf zo aangenaam en zorgeloos mogelijk te maken, terwijl we samen met u werken aan een succesvolle terugkeer naar uw eigen huis.

Hoe komt u in aanmerking?
Uw huisarts of behandelend specialist in het ziekenhuis kan beoordelen of u in aanmerking komt voor ELV en u vervolgens aanmelden. Financiering gaat via uw eigen zorgverzekeraar.

Nog vragen?
Onze klantadviseurs staan voor u klaar, neem contact op.