Volledig Pakket Thuis (VPT) of Modulair Pakket Thuis (MPT)

Woont u met veel plezier in de buurt bij Het Maanderzand? Dan kunt u ook kiezen voor ons Volledig Pakket Thuis (VPT) of Modulair Pakket Thuis (MPT), waarbij u in uw appartement of huis blijft wonen en alle of een deel van de zorg ontvangt van Het Maanderzand.

Volledig Pakket bij u Thuis (VPT)

Woont u met veel plezier in de buurt bij Het Maanderzand? Dan kunt u ook kiezen voor ons Volledig Pakket Thuis (VPT), waarbij u in uw appartement of huis blijft wonen en alle zorg ontvangt van Het Maanderzand.
Met VPT krijgt u alle zorg die u ook binnen het Maanderzand zou kunnen krijgen, maar dan gewoon bij u thuis. U blijft maximaal zelfstandig en u hoeft (veelal) niet te verhuizen.  Enkele voorbeelden van mogelijke zorg met VPT zijn: verpleging, persoonlijke verzorging, begeleiding individueel en/of dagbesteding, vervoer van/naar behandeling en/of dagbesteding, maaltijden zoals ontbijt, lunch en diner, hulp bij het huishouden. We maken vooraf heldere afspraken over de invulling van uw zorgbehoefte, gelet op uw leefstijl en zoveel mogelijk in samenwerking met-, en met behulp van uw eigen netwerk. In de praktijk komen één of meerdere van de zorgmedewerkers van et Maanderzand u thuis de zorg verlenen. Ook in de nacht kunnen wij u zorg bieden. Wij zijn 24 uur bereikbaar en we zitten bij u om de hoek. Wilt u meer informatie? Onze wijkverpleegkundigen staan u graag te woord. (0318-886327).

Het is goed om te weten wat er niet binnen Volledig Pakket Thuis wordt geregeld: Huisartsenzorg, geneesmiddelen, fysio en ergotherapie, logopedie en tandheelkundige zorg behoren niet tot het VPT. Hiervoor dient u een beroep te blijven doen op uw eigen zorgverzekering. Woonlasten en alles wat daarmee samenhangt, vallen ook niet binnen de VPT. Voor aanpassingen aan uw woning en hulpmiddelen (zoals een rolstoel) kunt u een beroep doen op de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) die wordt uitgevoerd door uw gemeente.  

Wat betekent het Volledig Pakket Thuis voor uw eigen bijdrage? 

Het VPT valt onder de Wet Langdurige Zorg (WLZ) en is bedoeld voor mensen die wel in aanmerking komen voor langdurig verblijf in een woonzorgcentrum, maar liever zelfstandig thuis blijven wonen. De kosten van het VPT zijn afhankelijk van uw zorgbehoefte en vallen onder de regeling: eigen bijdrage met verblijf. U betaalt hiervoor de lage eigen bijdrage. Deze bijdrage is deels afhankelijk van uw inkomen. 

Modulair Pakket bij u Thuis (MPT)

Wanneer u zelfstandig thuis woont en langdurig zorg en ondersteuning nodig heeft, dan kunt u naast een Volledig Pakket Thuis, ook kiezen voor een Modulair Pakket Thuis (MPT). Met het MPT hebt u een indicatie voor de Wet Langdurige Zorg (WLZ) nodig. U krijgt dan een zorgbudget toegewezen, welke u kunt verdelen over losse modules. In tegenstelling tot bij het VPT, kunt u bij het MPT zorg afnemen van verschillende zorgaanbieders, die dan elk een module leveren. Het Maanderzand levert bijvoorbeeld: verpleging en persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, begeleiding individueel, dagbesteding, vervoer naar dagbesteding en logeerzorg.  

Onze klantadviseurs en wijkverpleegkundigen denken graag met u mee over welke zorg het beste in uw situatie past, neem contact op. 

Wat betekent het Modulair Pakket Thuis voor uw eigen bijdrage?

Net als bij het VPT zijn de kosten van het MPT afhankelijk van uw persoonlijke situatie. U betaalt een eigen bijdrage aan het CAK. Via de rekenhulp van het CAK kunt u uw eigen bijdrage berekenen.
 

Meer informatie