Respijtzorg

U woont thuis en uw mantelzorger staat altijd voor uw klaar, dat is erg fijn. Maar soms kan hij of zij even niet voor u zorgen. Respijtzorg, ook wel vervangende zorg, is een waardevolle dienst die mantelzorgers een adempauze kan bieden. Het stelt hen in staat om even op vakantie te gaan of om gewoon wat tijd voor zichzelf te nemen om overbelasting te voorkomen. Tijdens deze periode van respijtzorg worden de zorgtaken tijdelijk overgenomen door onze toegewijde professionele zorgmedewerkers.

Hoe ziet respijtzorg bij Het Maanderzand eruit?
Het Maanderzand biedt respijtzorg aan in de vorm van tijdelijke opvang voor een periode van een aantal aangesloten dagen. De zorg die wij leveren varieert van laag tot middelmatig complex. De zorgvrager is bij ons te gast en verblijf
t in onze logeerkamer. Wij doen er alles aan om een veilige en ondersteunende omgeving te bieden waarin u zich welkom voelt en kunt genieten van de benodigde zorg en aandacht. Wij staan u tijdens uw verblijf bij wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld bij wassen en aankleden. U geniet van heerlijke maaltijden in onze gezellige Brasserie. Uw kamer wordt door ons schoongemaakt en we zorgen ervoor dat uw linnengoed fris en schoon is. U verblijft in een comfortabele eenpersoonskamer, waar u zich op uw gemak zult voelen.
 

Hoe komt u in aanmerking?
U kunt in aanmerking komen voor respijtzorg via verschillende financieringen. Bijvoorbeeld via de Wmo van de gemeente Ede. Indien u een WLZ indicatie (VPT, MPT of PGB) heeft, dan is kortdurend verblijf als respijtzorg ook mogelijk. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook respijtzorg. Voor meer informatie, klik hier.

Nog vragen?
Onze klantadviseurs staan voor u klaar, neem contact op.