Het Nieuwe Maanderzand

Het Maanderzand staat aan de vooravond van een groot besluit, namelijk de nieuwbouw van Het Maanderzand. Het Nieuwe Maanderzand wordt een duurzaam complex met een specifieke woonvisie.  

De visie op wonen gaat in de basis uit van “boven slapen & beneden wonen”, Welzijn gaat flexibel in op de wensen en behoeften van bewoners. Wij willen een thuissituatie bieden, waar het ‘leven’ plaatsvindt op de begane grond, in de woonkamer en buiten in de tuin. Buiten is een beweegtuin en een moestuin, we werken daarin samen met lokale stichtingen en de gemeente Ede. Er is plaats voor ontmoeting met familie, naasten en mensen uit de buurt. De buitenruimte is beschermd, bewoners kunnen veilig naar buiten en kunnen indien gewenst door middel van domotica ook het gebouw verlaten. 

Duurzaam 

Duurzaamheid is niet alleen een begrip, het is een leefwijze. Het Nieuwe Maanderzand wordt uit duurzaam materiaal vervaardigd. Er komen veel mogelijkheden voor het stallen van fietsen, er zijn oplaadpunten voor de behoefte aan elektra. Het gebouw wordt energie neutraal, wekt zelf stroom op en is in principe gasloos. 

Ontmoeting  

Aan de voorzijde van de twee woongebouwen (96 plaatsen) worden een kerkzaal en welzijnsruimtes gerealiseerd. Ook kan de kerkzaal voor activiteiten ingezet worden. Allerlei ondersteunende diensten, zoals bijvoorbeeld de kapper, wasserij, pedicure bevinden zich aan de voorzijde van het gebouw. Er is een receptie, zodat alle bezoekers in beeld zijn en gastvrij kunnen worden ontvangen. 

De planning is dat in het eerste helft van 2024 gestart gaat worden met het realiseren van de nieuwbouw. De eerste fase zal, naar verwachting, in het tweede kwartaal 2025 klaar zijn. Bewoners verhuizen dan naar de nieuwbouw. Vervolgens wordt gebouw 2 en de vleugel met alle facilitaire ruimtes worden gerealiseerd. Eind 2026 hopen we dat het gehele Nieuwe Maanderzand klaar is.  

 

 

 

Wat bewoners, familie en bekenden zeggen over ons

“Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Ik haal veel waarde uit de levenservaring van de mensen hier. We gaan met bewoners in gesprek. Zij vertellen, wij luisteren. Dat zijn vaak hele mooie gesprekken.”

J.E.

“Ik ben hartstikke tevreden. Mijn oude leven krijg ik toch niet terug. Maar ik heb een mooie kamer en ik zit hier lekker. We maken het met zijn allen gezellig en je kunt hier veel doen”

Mw. P

“Ik voel me hier heel erg thuis. De sfeer, het feit dat iedereen je kent. Ze hebben oog voor je, en een luisterend oor.”

Mw. vd B

“Het mag wel een gezegd: jullie zorgen fantastisch goed voor mijn vader. En dat ondanks alle bezuinigingen en krimp”

“Wat hebben jullie geweldig liefdevol en respectvol voor mijn vader gezorgd”

WS

“De zorg voor mijn man in Cavaljé is prima geregeld. Mensen zijn daar heel tevreden. Dat kun je merken.”

Mw. vd B

Kom jij ons versterken?

Werken bij Het Maanderzand betekent werken in een huiselijke en vertrouwde omgeving, waarin we denken in mogelijkheden. Bij Het Maanderzand is plaats voor persoonlijke groei. Je bent welkom met of zonder zorgdiploma.  Wil jij kennismaken met Het Maanderzand en de mogelijkheden bespreken? We horen graag van je . Wij zorgen voor de koffie!