Het Nieuwe Maanderzand

GSG architecten heeft een ontwerp gemaakt voor vervangende nieuwbouw van Het Maanderzand. Uitgangspunt bij dit ontwerp is maximale bewegingsvrijheid voor de bewoners. Alle woonkamers liggen op de begane grond aan de tuin. Gesloten afdeling bestaan niet meer, bewoners kunnen kiezen welke woonkamer ze willen gebruiken. Op deze wijze wordt d.m.v. domotica bereikt dat de leefwereld zo groot is als de bewoner zelf aankan en niet wordt ingeperkt tot een kleine groep van acht tot tien personen.

In de architectuur is grote aandacht voor de leefwereld van zowel de bewoners als planten en dieren. Er is een moestuinen en speeltuin voor de buurt. Circulariteit en minimaal energie verbruik zijn belangrijke uitgangspunten. Om die reden is het gebouw geheel in hout ontworpen; de gevelbekleding is van gerecycled hout. Op de hoge daken liggen zonnepanelen, op het lage dak is een groendak. Ecologie en biodiversiteit, natuur-inclusiviteit, wordt door in het gebouw en op het terrein ruimte te bieden aan nestmogelijkheid en inheemse beplanting ondersteund.

Het complex is zo ontworpen dat het eenvoudig kan worden getransformeerd naar gewone appartementen waarmee flexibiliteit wordt geboden voor de toekomst. Onder het gebouw is het parkeren opgelost in een stallingsruimte voor fietsen en auto’s.

Wat bewoners, familie en bekenden zeggen over ons

“Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Ik haal veel waarde uit de levenservaring van de mensen hier. We gaan met bewoners in gesprek. Zij vertellen, wij luisteren. Dat zijn vaak hele mooie gesprekken.”

J.E.

“Ik ben hartstikke tevreden. Mijn oude leven krijg ik toch niet terug. Maar ik heb een mooie kamer en ik zit hier lekker. We maken het met zijn allen gezellig en je kunt hier veel doen”

Mw. P

“Ik voel me hier heel erg thuis. De sfeer, het feit dat iedereen je kent. Ze hebben oog voor je, en een luisterend oor.”

Mw. vd B

“Het mag wel een gezegd: jullie zorgen fantastisch goed voor mijn vader. En dat ondanks alle bezuinigingen en krimp”

“Wat hebben jullie geweldig liefdevol en respectvol voor mijn vader gezorgd”

WS

“De zorg voor mijn man in Cavaljé is prima geregeld. Mensen zijn daar heel tevreden. Dat kun je merken.”

Mw. vd B

Kom jij ons versterken?

Werken bij Het Maanderzand betekent werken in een huiselijke en vertrouwde omgeving, waarin we denken in mogelijkheden. Bij Het Maanderzand is plaats voor persoonlijke groei. Je bent welkom met of zonder zorgdiploma.  Wil jij kennismaken met Het Maanderzand en de mogelijkheden bespreken? We horen graag van je . Wij zorgen voor de koffie!