Het wijkzorgteam

In onze omgeving leveren wij alle vormen van thuiszorg en ondersteuning bij u thuis. De (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden kennen de buurt als geen ander! We werken nauw samen met huisartsen en andere zorgaanbieders. Wij leveren verpleging en persoonlijke verzorging. Denk hierbij aan dementiezorg, wondzorg, hulp bij het douchen, aantrekken van de steunkousen, hulp bij wassen en aankleden, diabeteszorg, palliatieve en terminale zorg en nog veel meer verpleegkundige zorg. Daarnaast werken wij nauw samen met het verpleegkundig team en nachtzorgteam van het Maanderzand.  

Ook in de thuisomgeving werken wij met (technologische) hulpmiddelen. Steeds meer mensen ervaren dit als een waardevolle oplossing om langer veilig thuis te blijven wonen. U kunt bijvoorbeeld denken aan de elektronische medicijndispenser, hulpmiddelen om de steunkousen mee aan te trekken, personenalarmering of beeldzorg. Er is veel mogelijk! Neem contact met ons op, wij denken graag met u en uw mantelzorgers mee! 

Hoe kom ik in aanmerking?

Om gebruik te kunnen maken van onze wijkverpleging heeft u een indicatie nodig. Dit kan via de Zorgverzekeringswet (ZVW) of via de Wet Langdurige Zorg (WLZ).

Meer informatie over ZVW

Verpleging en verzorging thuis is onderdeel van het basispakket van uw eigen zorgverzekering. Met verschillende zorgverzekeraars hebben wij afspraken gemaakt: Menzis, CZ, ONVZ, VGZ, Ditzo (ASR), ENO, Zorg&Zekerheid (OWM), Zilveren Kruis (Achmea) & DSW. Soms hebben zorgverzekeraars verschillende concerns of labels, klik op de site van de Consumentenbond voor meer informatie. Uw zorg wordt vergoed volgens uw verzekeringsvoorwaarden. Zie voor de verzekeringsvoorwaarden de website van uw zorgverzekeraar. U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig, onze klantadviseurs en wijkverpleegkundigen kunnen u helpen. Klik hier om contact op te nemen!

Meer informatie over WLZ

Het CIZ beoordeelt of u zorg kunt krijgen vanuit de WLZ. U krijgt dan een WLZ-indicatie. Soms kan zorg vanuit de WLZ ook in de thuissituatie. Maak een afspraak met ons om te bekijken wat er mogelijk is.

 

 

 

Wat bewoners, familie en bekenden zeggen over ons

“Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Ik haal veel waarde uit de levenservaring van de mensen hier. We gaan met bewoners in gesprek. Zij vertellen, wij luisteren. Dat zijn vaak hele mooie gesprekken.”

J.E.

“Ik ben hartstikke tevreden. Mijn oude leven krijg ik toch niet terug. Maar ik heb een mooie kamer en ik zit hier lekker. We maken het met zijn allen gezellig en je kunt hier veel doen”

Mw. P

“Ik voel me hier heel erg thuis. De sfeer, het feit dat iedereen je kent. Ze hebben oog voor je, en een luisterend oor.”

Mw. vd B

“Het mag wel een gezegd: jullie zorgen fantastisch goed voor mijn vader. En dat ondanks alle bezuinigingen en krimp”

“Wat hebben jullie geweldig liefdevol en respectvol voor mijn vader gezorgd”

WS

“De zorg voor mijn man in Cavaljé is prima geregeld. Mensen zijn daar heel tevreden. Dat kun je merken.”

Mw. vd B

Kom jij ons versterken?

Werken bij Het Maanderzand betekent werken in een huiselijke en vertrouwde omgeving, waarin we denken in mogelijkheden. Bij Het Maanderzand is plaats voor persoonlijke groei. Je bent welkom met of zonder zorgdiploma. Wil jij kennismaken met Het Maanderzand en de mogelijkheden bespreken? We horen graag van je . Wij zorgen voor de koffie!