Thuis wonen met een beetje hulp van ons

Thuis blijven wonen in uw eigen vertrouwde omgeving is fijn. Maar soms is wat extra hulp heel erg prettig. Gelukkig is er het wijkzorgteam van Het Maanderzand! U vindt ons in de appartementen rondom Het Maanderzand en in de wijk Beatrixpark. Ons toegewijde team staat klaar om samen met u, met een brede blik, naar uw gezondheid te kijken. Fysieke gezondheid, dagelijks functioneren, zingeving, sociaal en mentaal welbevinden en de woonsituatie. Kwaliteit, deskundigheid en vriendelijkheid staan bij ons voorop. Samen zoeken we naar fijne oplossingen die bijdragen aan het behoud van uw eigen regie!

 

 

 

Het wijkzorgteam

In onze zorgcirkel leveren wij alle vormen van zorg en ondersteuning bij u thuis. De (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden kennen de buurt als geen ander! We werken nauw samen met huisartsen en andere zorgaanbieders. Wij leveren verpleging en persoonlijke verzorging. Denk hierbij aan dementiezorg, wondzorg, hulp bij het douchen, diabeteszorg, palliatieve zorg en nog veel meer.

Ook in de thuisomgeving werken wij met (technologische) hulpmiddelen. Steeds meer mensen ervaren dit als een waardevolle oplossing om langer veilig thuis te blijven wonen. U kunt bijvoorbeeld denken aan de elektronische medicijndispenser, hulpmiddelen om de steunkousen mee aan te trekken, personenalarmering of beeldzorg. Er is veel mogelijk! Neem contact met ons op, wij denken graag met u en uw mantelzorgers mee!

Hoe kom ik in aanmerking?

Om gebruik te kunnen maken van onze wijkverpleging heeft u een indicatie nodig. Dit kan via de Zorgverzekeringswet (ZVW) of via de Wet Langdurige Zorg (WLZ).

Meer informatie over ZVW

Verpleging en verzorging thuis is onderdeel van het basispakket van uw eigen zorgverzekering. Met verschillende zorgverzekeraars hebben wij afspraken gemaakt: Menzis, CZ, ONVZ, VGZ, Ditzo (ASR), ENO, Zorg&Zekerheid (OWM), Zilveren Kruis (Achmea) & DSW. Soms hebben zorgverzekeraars verschillende concerns of labels, klik op de site van de Consumentenbond voor meer informatie. Uw zorg wordt vergoed volgens uw verzekeringsvoorwaarden. Zie voor de verzekeringsvoorwaarden de website van uw zorgverzekeraar. U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig, onze klantadviseurs en wijkverpleegkundigen kunnen u helpen. Klik hier om contact op te nemen!

Meer informatie over WLZ

Het CIZ beoordeelt of u zorg kunt krijgen vanuit de WLZ. U krijgt dan een WLZ-indicatie. Soms kan zorg vanuit de WLZ ook in de thuissituatie. Maak een afspraak met ons om te bekijken wat er mogelijk is.

 

Personenalarmering: altijd hulp in geval van nood

Het Maanderzand biedt personenalarmering aan! Met onze personenalarmering met 24/7 professionele opvolging van ons wijkzorgteam kunt u zelfstandig wonen met een veilig en zeker gevoel. Als huurder van de appartementen rondom Het Maanderzand (Kreelsezand, Reemsterzand, Het Nieuwe Cavaljé, Oraniënburg) kunt u gebruik maken van onze personenalarmering, ook als u geen zorg van ons ontvangt. Wanneer u kiest voor personenalarmering, krijgt u een hals- of polszender om bij u te dragen, plaatsen wij bij uw telefoonaansluiting een alarmeringsapparaat en plaatsen wij een sleutelkastje bij de voordeur. Kosten voor personenalarmering zijn €40-, per maand. Wilt u meer informatie? Onze klantadviseurs staan voor u klaar. Klik hier om contact op te nemen.

Wat bewoners, familie en bekenden zeggen over ons

“Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Ik haal veel waarde uit de levenservaring van de mensen hier. We gaan met bewoners in gesprek. Zij vertellen, wij luisteren. Dat zijn vaak hele mooie gesprekken.”

J.E.

“Ik ben hartstikke tevreden. Mijn oude leven krijg ik toch niet terug. Maar ik heb een mooie kamer en ik zit hier lekker. We maken het met zijn allen gezellig en je kunt hier veel doen”

Mw. P

“Ik voel me hier heel erg thuis. De sfeer, het feit dat iedereen je kent. Ze hebben oog voor je, en een luisterend oor.”

Mw. vd B

“Het mag wel een gezegd: jullie zorgen fantastisch goed voor mijn vader. En dat ondanks alle bezuinigingen en krimp”

“Wat hebben jullie geweldig liefdevol en respectvol voor mijn vader gezorgd”

WS

“De zorg voor mijn man in Cavaljé is prima geregeld. Mensen zijn daar heel tevreden. Dat kun je merken.”

Mw. vd B

Kom jij ons versterken?

Werken bij Het Maanderzand betekent werken in een huiselijke en vertrouwde omgeving, waarin we denken in mogelijkheden. Bij Het Maanderzand is plaats voor persoonlijke groei. Je bent welkom met of zonder zorgdiploma. Wil jij kennismaken met Het Maanderzand en de mogelijkheden bespreken? We horen graag van je . Wij zorgen voor de koffie!