Het Maanderzand

Steeds meer mensen blijven langer thuis wonen. Dat vinden wij een mooi streven. Het Maanderzand ondersteunt dit streven dan ook graag. Hoe pakken we dit aan? Met dagbesteding die klopt! We leggen de nadruk op sociale contacten, gezelligheid en bieden een breed scala aan activiteiten die de wensen van onze deelnemers centraal stellen.

 

Soms is het goed om even de drukte van thuis achter te laten en deel te nemen aan diverse laagdrempelige activiteiten binnen Het Maanderzand. Denk hierbij aan:

  • Bewegen: verschillende activiteiten om fit te blijven.
  • Geheugenfitness: spellen en praktische oefeningen om het geheugen te trainen.
  • Creativiteit: denk aan zingen, naar muziek luisteren, schilderen en bakken.
  • Sociale interactie: gezellig samenzijn en praten over interessante onderwerpen om sociale interactie te stimuleren.

We hebben verschillende dagbestedingen op onze locaties: Brasserie Margriet, Ons Huis en de huiskamers. Samen kijken we welke dagbesteding het beste bij u aansluit – dagbesteding die klopt! 

Brasserie Margriet

Het bruisende hart van Het Maanderzand, waar we elkaar ontmoeten en activiteiten met elkaar organiseren op een laagdrempelige manier – dat is Brasserie Margriet. In een warme en veilige omgeving nodigen we u uit om mee te doen aan activiteiten, waar wij alle aandacht hebben voor wie u bent. De sfeer in Brasserie Margriet is ontspannen en ongedwongen. Naast de verschillende activiteiten, zoals lezingen en samen bakken, komen we hier iedere dag om samen te eten en een kopje koffie of thee te drinken. Dagbesteding Brasserie Margriet is de huiskamer van Het Maanderzand waar iedereen van harte welkom is, zeven dagen in de week!

Bent u benieuwd naar onze gezellige Brasserie Margriet? We leiden u graag rond zodat u de sfeer kunt proeven. Neem contact op.

Dagbesteding De Linde in Ons Huis

Soms is het een uitdaging om de dag prettig en zinvol in te vullen als u zelfstandig woont, bijvoorbeeld als gevolg van cognitieve problemen. Dagbesteding De Linde kan dan een oplossing zijn. Onze dagbesteding De Linde verhuist op 15 januari 2023 naar Ons Huis en blijft natuurlijk huiselijk en vertrouwd. Ontspanning, activiteit en sociaal contact staan centraal. Onze medewerkers zorgen voor een gevarieerd dagprogramma, aansluitend bij uw wensen. Samen kijken we waar u energie van krijgt – dat is dagbesteding die klopt! Het is voor ons erg belangrijk dat u zich thuis voelt op De Linde. Er zijn altijd minimaal twee begeleiders aanwezig, terzijde gestaan door vrijwilligers. Tussen de middag genieten we gezamenlijk van een smakelijke warme maaltijd. Onze dagbesteding De Linde is vijf dagen per week overdag geopend.

Wilt u naar Dagbesteding De Linde komen en heeft u geen vervoer? Dan kan Het Maanderzand dit voor u regelen.

Neem contact op met de klantadviseurs voor meer informatie over dagbesteding De Linde. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

Huiskamers

Intensievere vormen van dagbesteding bieden wij aan in onze huiskamers. Activiteiten worden afgestemd op uw behoeften/op maat. Activiteiten worden afgewisseld met momenten van rust. Intensieve vorm van begeleiding en zorg is altijd aanwezig. U bent zeven dagen per week welkom. Structuur en individuele aandacht is heel belangrijk.

Buiten, terras & tuin

Naast onze binnen activiteiten vinden wij het belangrijk om buiten actief te zijn. Dat geeft veel plezier, sociale interactie en bovendien is het gezond. Al onze dagbestedingen hebben een terras waar u gebruik van kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan een kopje koffie in het zonnetje of een rondje wandelen in de buitenlucht. Het Nieuwe Maanderzand heeft veel aandacht voor een duurzame buitenomgeving van bewoners, deelnemers en cliënten van Het Maanderzand. Lees meer op deze pagina: Het nieuwe Maanderzand.

Kom de sfeer proeven!

Neem contact op met onze klantadviseurs om onze dagbesteding een keer zelf te ervaren of om een kopje koffie/thee te drinken samen.

Wat bewoners, familie en bekenden zeggen over ons

“Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Ik haal veel waarde uit de levenservaring van de mensen hier. We gaan met bewoners in gesprek. Zij vertellen, wij luisteren. Dat zijn vaak hele mooie gesprekken.”

J.E.

“Ik ben hartstikke tevreden. Mijn oude leven krijg ik toch niet terug. Maar ik heb een mooie kamer en ik zit hier lekker. We maken het met zijn allen gezellig en je kunt hier veel doen”

Mw. P

“Ik voel me hier heel erg thuis. De sfeer, het feit dat iedereen je kent. Ze hebben oog voor je, en een luisterend oor.”

Mw. vd B

“Het mag wel een gezegd: jullie zorgen fantastisch goed voor mijn vader. En dat ondanks alle bezuinigingen en krimp”

“Wat hebben jullie geweldig liefdevol en respectvol voor mijn vader gezorgd”

WS

“De zorg voor mijn man in Cavaljé is prima geregeld. Mensen zijn daar heel tevreden. Dat kun je merken.”

Mw. vd B

Kom jij ons versterken?

Werken bij Het Maanderzand betekent werken in een huiselijke en vertrouwde omgeving, waarin we denken in mogelijkheden. Bij Het Maanderzand is plaats voor persoonlijke groei. Je bent welkom met of zonder zorgdiploma. Wil jij kennismaken met Het Maanderzand en de mogelijkheden bespreken? We horen graag van je . Wij zorgen voor de koffie!