Onze aandacht voor welzijn

Welzijnsvisie

Elkaar ontmoeten, organiseren van gezamenlijke activiteiten, waarin zoveel mogelijk ruimte is voor eigen regie, autonomie en keuzevrijheid, is het hart van onze welzijnsvisie.
We geloven in het echte contact met elkaar, vriendschap in huis. Wat ons drijft is het geloof dat iedereen van gelijke waarde is, meedoet en van betekenis is.

Het Maanderzand beschikt over een gezellige brasserie, verschillende dagbestedingsruimtes en huiskamers.
In onze brasserie Margriet komt u gezellig eten met de andere bewoners en natuurlijk serveert onze gastvrouw hier ook een lekker kopje koffie of thee. Team welzijn organiseert een gevarieerd programma aan activiteiten waaraan u dagelijks kunt meedoen. Zo leert u onze bewoners kennen en voelt u zich snel thuis. Iedere zondagmorgen is er een viering waar iedereen van harte welkom is. In de huiskamers bieden we activiteiten passend bij de groep, eten we met elkaar en is er altijd iemand die in de buurt is.

 

Zielzorg

Het Maanderzand biedt, passend bij haar identiteit van een christelijk huis, ZIELzorg aan. ZIELzorg staat voor alle zorg rondom Zingeving, Identiteit, Existentie en Levensvragen. Het is gericht op de ander, om te helpen, te troosten, kracht te geven, moed in te spreken en inspiratie te (her)vinden. We zijn juist daar waar iemand dat niet meer op eigen kracht kan. ZIELzorg is er voor iedereen, ongeacht geloofsovertuiging.

Zondagse kerkdiensten en vieringen

Het Maanderzand is een organisatie met een christelijke overtuiging. Mensen van alle gezindten zijn hartelijk welkom en voelen zich thuis bij ons. Onze Geestelijk Verzorger legt persoonlijke bezoekjes af. Ook verzorgt zij de zondagse kerkdiensten en de kerkdiensten op christelijke feestdagen.