Organisatie

Betrokkenheid op een prettige en warme manier met alle ruimte voor uw eigen leven. Dát is de kracht van Het Maanderzand. Wij kennen en waarderen u als mens met een uniek verhaal. Wij merken namelijk dat onze bewoners en cliënten het gelukkigst zijn als zij zo lang mogelijk regie over hun eigen leven houden. Waar nodig, helpen wij u graag met liefdevolle ondersteuning en warme zorg. Deskundige medische zorg, maar zeker ook zorg voor een fijn gesprek, een gezellige maaltijd en sociale contacten.

Het management bestaat uit verschillende adviseurs, onder leiding van de Raad van Bestuur. De Raad van Toezicht is, zoals de naam al zegt, een toezichthoudend orgaan. Verder werken we samen met verschillende raden.

Cliëntenraad

De naam zegt het al, onze cliëntenraad behartigt de belangen van de bewoners en cliënten van Het Maanderzand. Wij vinden het belangrijk om cliënten en bewoners te betrekken bij wat er gaande is binnen Het Maanderzand. De cliëntenraad bespreekt dan ook van alles met de Raad van Bestuur, zoals activiteiten, zorgzaken, eten en drinken, financiën, beleid en toekomstplannen. Dingen die in de ogen van bewoners beter kunnen komen aan de orde, maar  dingen die goed gaan kunnen natuurlijk ook worden gemeld. Niet alleen bewoners van ons woonzorgcentrum zijn vertegenwoordigd in de cliëntenraad, ook familieleden en bewoners van aanleunwoningen zijn vertegenwoordigd in deze raad.

Ondernemingsraad

De ouderenzorg is volop in beweging. Dat merken medewerkers vrijwel dagelijks. Zij staan dag en nacht klaar om bewoners en cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen. Dat vraagt veel van medewerkers. Daarbij zijn ook hun belangen aan de orde: goede werktijden, verantwoorde flexibele diensten, mee kunnen denken en doen aan kwaliteitsverbeteringen. Naast reguliere teamoverleggen en managementoverleggen hebben wij hiervoor de ondernemingsraad.

Vrijwilligersraad

Vrijwilligers zijn van groot belang in onze samenleving, zo ook in Het Maanderzand. De handen ineen slaan en met elkaar de bewoners ondersteunen en begeleiden vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid en aandacht. Met medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers. Met elkaar de weg bewandelen van “zorgen voor” naar “zorgen dat”. De vrijwilligersraad overlegt regelmatig met het bestuur over beleidsmatige zaken en over actuele onderwerpen rondom het werken in Het Maanderzand.

Professionele adviesraad

Onze Professionele adviesraad, bekend als de PAR, bestaat uit een groep toegewijde professionals, waaronder artsen, (wijk)verpleegkundigen, verzorgenden, klantadviseurs en casemanagers. Ze staan paraat om zowel gevraagd als ongevraagd advies te geven aan onze Raad van Bestuur. Hun missie? De zorgkwaliteit naar een hoger niveau tillen, vanuit hun diepgaande expertise. Zo draagt de PAR bij aan de professionele ontwikkeling en kwaliteitsbewaking binnen Het Maanderzand.

Raad van Bestuur

Mevrouw J.T. Kohlmann-Bins

U kunt haar bereiken via de Office Manager P. van Holland – Vergeest (petravanholland@maanderzand.nl).

Het Management

Mevrouw E.J. Herikhuisen – Adviseur Beleid & Ondersteuning

Mevrouw P. Schoorl – Adviseur Personeel & Organisatie

Mevrouw E. Delnooz – Adviseur Beleid & Ondersteuning

Mevrouw M.J. Willemsen – Adviseur Beleid & Ondersteuning

De heer F. Verstege – Business Controller

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht is verantwoordelijk voor het toezicht op het beleid en de strategie van Het Maanderzand. Samen zorgen we voor kwaliteit, veiligheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hierbij hebben we oog voor bewoners, medewerkers en gemeenschap. Lees meer over onze visie op toezicht op deze pagina!

De heer B.B. Bodzinga – Voorzitter

De heer R.H. Ravenhorst – lid

De heer W. Moggré – lid

De heer W. Martens – lid

Mevrouw G. Bart – lid

Mevrouw N. Hunfeld – lid

U kunt de Raad van Toezicht bereiken via de bestuurssecretaris M.J. Willemsen (manonwillemsen@maanderzand.nl).

Wat bewoners, familie en bekenden zeggen over ons

“Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Ik haal veel waarde uit de levenservaring van de mensen hier. We gaan met bewoners in gesprek. Zij vertellen, wij luisteren. Dat zijn vaak hele mooie gesprekken.”

J.E.

“Ik ben hartstikke tevreden. Mijn oude leven krijg ik toch niet terug. Maar ik heb een mooie kamer en ik zit hier lekker. We maken het met zijn allen gezellig en je kunt hier veel doen”

Mw. P

“Ik voel me hier heel erg thuis. De sfeer, het feit dat iedereen je kent. Ze hebben oog voor je, en een luisterend oor.”

Mw. vd B

“Het mag wel een gezegd: jullie zorgen fantastisch goed voor mijn vader. En dat ondanks alle bezuinigingen en krimp”

“Wat hebben jullie geweldig liefdevol en respectvol voor mijn vader gezorgd”

WS

“De zorg voor mijn man in Cavaljé is prima geregeld. Mensen zijn daar heel tevreden. Dat kun je merken.”

Mw. vd B

Werken & Leren bij Het Maanderzand

Werken bij Het Maanderzand betekent werken in een huiselijke en vertrouwde omgeving, waarin we denken in mogelijkheden. Bij Het Maanderzand is plaats voor persoonlijke groei. Je bent welkom met of zonder zorgdiploma. Wil jij kennismaken met Het Maanderzand en de mogelijkheden bespreken? We horen graag van je . Wij zorgen voor de koffie!