Volledig Pakket Thuis (VPT) en Modulair Pakket Thuis (MPT)

VPT en MPT zijn beide leveringsvormen gebaseerd op uw indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg. U woont dan thuis, in een aanleunwoning rondom Het Maanderzand. Lees op deze pagina meer over VPT. Met een MPT kunnen zorgvragers van één of meerdere zorgaanbieders zorg krijgen. U spreekt met Het Maanderzand (en eventuele andere zorgaanbieders) welke zorg wij leveren en welke zorg eventueel door uw naasten kan worden verleend. Onze klantadviseurs kunnen u alles vertellen over VPT en MPT, maak een afspraak: contact.

Thuiszorg (VPT)

Natuurlijk bieden we ook thuiszorg. Verzorging en verpleging van ons wijkzorgteam staat erg hoog aangeschreven. We komen u helpen bij uw verzorging en verpleging. We stemmen met u af welke zorg u nodig heeft en waar wij u bij kunnen ondersteunen. De kosten worden door uw zorgverzekeraar vergoed of vanuit uw indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg.  

U las het net al even, VPT. Wat is dat? Dat betekent Volledig Pakket Thuis. Dat is een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg. In deze vorm is het mogelijk alle zorg te bieden en worden de kosten van al het bovenstaande zorgaanbod vergoed vanuit het VPT. Meer informatie over VPT vindt u op deze pagina.

Hoe komt u in aanmerking voor een aanleunwoning?

Oraniënburg (koop)

De verkoop van de appartementen in de Oraniënburg gaat via de makelaars. U kunt hier zelf naar informeren of op de website Funda.nl kijken.

Kreelsezand (huur)

De verhuur van de appartementen in het Kreelsezand (staan rechts van Het Maanderzand) gaat via de afdeling klantadvies van Het Maanderzand. Zij beheren de wachtlijst en bemiddelen wanneer er een appartement vrijkomt. De huurprijzen zijn vanaf €735,- per maand exclusief servicekosten. Afhankelijk van uw inkomen kunt u mogelijk huurtoeslag aanvragen.

Gegadigden die een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg hebben en deze op basis van Volledig Pakket Thuis willen inzetten hebben mogelijk voorrang op de wachtlijst. U kunt zich aanmelden bij afdeling Klantadvies via klantadvies@maanderzand.nl Mocht u nog vragen hebben over de verhuur of uw zorgvraag dan kunt u contact opnemen met klantadvies op telefoonnummer 0318 – 685 300.

Reemsterzand (huur)

De verhuur van de appartementen in het Reemsterzand (staan links van Het Maanderzand) gaat via NMG wonen. De huur van deze appartementen zijn vanaf €850,- exclusief servicekosten. U komt hier niet in aanmerking voor huursubsidie. U kunt zich aanmelden via de website van NMG wonen of u kunt telefonisch contact opnemen 088-2007020.

Het Nieuwe Cavaljé (huur)

De verhuur van de appartementen in Het Nieuwe Cavaljé (tegenover Het Maanderzand) gaat via Wonen bij Bouwinvest. De huurprijzen zijn vanaf €980,- exclusief servicekosten. U komt hier niet in aanmerking voor huursubsidie. U kunt zich aanmelden via de website van Wonen bij Bouwinvest of u kunt bellen naar 088-4324780 kies dan voor optie 1.

St. Barbara (huur)

Aan de overkant van het spoor bij Het Maanderzand bevindt zich wooncomplex St. Barbara (Minister Aalbersepark). Hier verhuurt Woonzorg Nederland 70 seniorenwoningen. Meer informatie over deze zelfstandige woningen vindt u op de website van Woonzorg . Ook kunt op werkdagen tot 12:00 uur bellen met de bewonersconsulent op 088 – 921 03 07. De toewijzing van de woningen gaat via www.huiswaarts.nu. Hier kunt u zich inschrijven en reageren op deze en andere (senioren)woningen in de regio. Het grootste deel van de appartementen betreft sociale huurwoningen met mogelijkheid voor het aanvragen van huurtoeslag. Er is een beperkt aantal vrije sector-woningen. De huurprijzen zijn vanaf €611,- exclusief servicekosten.

Mocht u nog vragen hebben over de verhuur of uw zorgvraag dan kunt u contact opnemen met klantadvies@maanderzand.nl