Alle informatie voor verwijzers: overzichtelijk op een rijtje

Heeft uw cliënt zorg en ondersteuning nodig? Mogelijk bent u bij ons aan het juiste adres. Hier vindt u alle informatie die u nodig hebt over ons om te bepalen of Het Maanderzand bij de wensen en behoeften van uw cliënt past. Ontdek ons aanbod, informatie over wachttijden en indicaties, dagbesteding en thuiszorgmogelijkheden. Samen kunnen we zorgen dat cliënten de zorg en ondersteuning ontvangen die zij nodig hebben!

 

Intramuraal: wie, wat, waar?

Het Maanderzand, gevestigd op een prachtige locatie in het Beatrixpark te Ede, biedt onder andere hoogwaardige intramurale zorg voor bewoners die intensieve zorg nodig hebben. We staan graag klaar om cliënten die behoefte hebben aan liefdevolle zorg en ondersteuning in een geborgen, groene omgeving, te verwelkomen.  

Het Maanderzand heeft drie locaties die vlak naast elkaar liggen. Het Maanderzand (een locatie) en Het Nieuwe Cavaljé (twee locaties). 

We bieden kleinschalige zorg en richten ons zowel op mensen met een somatische aandoening als op mensen met een psychogeriatrische aandoening. Onze écht mensgerichte zorg onderscheidt ons. Wij kennen en waarderen onze cliënten. Als mens met een uniek verhaal, een verleden én een toekomst. Samen kijken we naar wat wel kan! 

Hoe komt mijn cliënt in aanmerking?

Onze intramurale zorg wordt gefinancierd vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Verschillende indicaties komen in aanmerking voor opname bij Het Maanderzand. Wilt u meer gedetailleerde informatie over de indicaties en het aanvraagproces? Neem dan contact op met onze klantadviseurs, zij vertellen u er graag alles over en geven advies over het regelen van de juiste indicatie. 

Op zoek naar informatie over de eigen bijdrage bij een intramurale opname? Bekijk dan de rekenhulp van het CAK.

Echtparenkamers

Wij begrijpen het belang van samen kunnen blijven, zelfs wanneer intensieve zorg nodig is. Daarom bieden wij een aantal echtparenkamers aan, waar partners (of onafscheidelijke vrienden of familieleden) samen kunnen verblijven en de zorg kunnen ontvangen die zij nodig hebben, zonder gescheiden te worden. Elke kamer is zorgvuldig ingericht met aandacht voor privacy en functionaliteit. Bij Het Maanderzand geloven we dat verbondenheid essentieel is voor goede zorg. Verbondenheid met elkaar, maar ook met ons als zorgverlener. Indien gewenst bieden we koppelbedden aan. 

Beide personen dienen te beschikken over een indicatie vanuit de Wet langdurige Zorg. 

Wachttijd intramuraal

We streven ernaar om de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Onze klantadviseurs houden u op de hoogte van uw positie op onze wachtlijst en informeren u regelmatig over eventuele wijzigingen. In dringende situaties staan wij altijd klaar om samen passende oplossingen te bespreken. Wij begrijpen dat elke situatie uniek is. U kunt rekenen op onze ondersteuning en betrokkenheid tijdens het wachtproces.  

De wachttijden voor beschermd wonen zijn:

Het Nieuw Cavaljé: gemiddeld een half jaar tot een jaar
Maanderzand: gemiddeld een jaar tot anderhalf jaar 

De wachttijden voor somatiek zijn:

Maanderzand: gemiddeld anderhalf tot twee jaar 

Er is helaas ook sprake van een wachtlijst voor huishoudelijke hulp bij u thuis (WMO). Voor alle andere vormen van zorg, begeleiding en ondersteuning is er geen wachtlijst. Voor meer informatie over dit proces, klik hier.

Onze dagbesteding: die klopt!

Mensen blijven steeds langer thuis wonen. Dat is een mooi streven en Het Maanderzand ondersteunt dit van harte. Hoe doen we dat? Het kan zijn dat mensen af en toe thuis even de boel de boel te laten en bij ons deel komen nemen aan allerlei laagdrempelige activiteiten (denk aan: bewegen, geheugenfitness, creativiteit, sociale interactie, samen eten).

Wij bieden verschillende vormen van dagbesteding:

  • Dagbesteding in brasserie Margriet: wordt gekenmerkt door een lichte structuur en verschillende gezellige activiteiten.
  • Dagbesteding De Linde: is er als uw cliënt behoefte heeft aan meer structuur en beslotenheid. De groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers en er zijn altijd twee begeleiders aanwezig.
Hoe komt mijn cliënt in aanmerking?

Onze cliënten op de dagbesteding hebben een indicatie van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) van de gemeente Ede of een indicatie van de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Wilt u meer gedetailleerde informatie hierover? Neem dan contact op onze klantadviseurs!

Tijdelijk verblijf

Lees op deze pagina meer over tijdelijk verblijf bij Het Maanderzand. Wij bieden Eerste Lijns verblijf laagcomplex, Respijtzorg, logeren met een WLZ-indicatie en particuliere logeerzorg.

Mantelzorgsalon 

Wij verzorgen iedere laatste dinsdag van de maand een mantelzorgsalon, dat doen we samen met Malkander en Vilente St. Barbara. Hier ontmoeten verschillende mantelzorgers elkaar, delen we kennis en kunnen we steun ervaren bij elkaar. Bij de bijeenkomsten in Het Maanderzand is er altijd een casemanager aanwezig en deze avonden hebben een wat formelere insteek. De avonden bij St. Barbara zijn gericht op laagdrempelige ontmoeting tussen mantelzorgers. Wij ontmoeten u als mantelzorger graag! Kijk voor meer informatie op de volgende pagina: https://maanderzand.nl/2023/09/25/nieuw-mantelzorgsalon-van-start/ 

 

 

Wat bewoners, familie en bekenden zeggen over ons

“Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Ik haal veel waarde uit de levenservaring van de mensen hier. We gaan met bewoners in gesprek. Zij vertellen, wij luisteren. Dat zijn vaak hele mooie gesprekken.”

J.E.

“Ik ben hartstikke tevreden. Mijn oude leven krijg ik toch niet terug. Maar ik heb een mooie kamer en ik zit hier lekker. We maken het met zijn allen gezellig en je kunt hier veel doen”

Mw. P

“Ik voel me hier heel erg thuis. De sfeer, het feit dat iedereen je kent. Ze hebben oog voor je, en een luisterend oor.”

Mw. vd B

“Het mag wel een gezegd: jullie zorgen fantastisch goed voor mijn vader. En dat ondanks alle bezuinigingen en krimp”

“Wat hebben jullie geweldig liefdevol en respectvol voor mijn vader gezorgd”

WS

“De zorg voor mijn man in Cavaljé is prima geregeld. Mensen zijn daar heel tevreden. Dat kun je merken.”

Mw. vd B

Kom jij ons versterken?

Werken bij Het Maanderzand betekent werken in een huiselijke en vertrouwde omgeving, waarin we denken in mogelijkheden. Bij Het Maanderzand is plaats voor persoonlijke groei. Je bent welkom met of zonder zorgdiploma. Wil jij kennismaken met Het Maanderzand en de mogelijkheden bespreken? We horen graag van je. Wij zorgen voor de koffie!