Wonen in de aanleunwoningen bij Het Maanderzand

Het Maanderzand ligt op een aantrekkelijke en zonnige plek in het groene Beatrixpark, een prachtige woonwijk in Ede. Rondom ons huis staan vijf appartementengebouwen waar u als senior zelfstandig, veilig en vertrouwd kan wonen; 

  • Oraniënburg 
  • Kreelsezand 
  • Reemsterzand 
  • Het Nieuwe Cavaljé 
  • St. Barbara 

In het complex van de Oraniënburg gaat het om koopappartementen. Bij het Kreelsezand en St. Barbara gaat het om huurwoningen die ook passen binnen de sociale huur. Bij het Reemsterzand, en Het Nieuwe Cavaljé ligt de huurprijs boven de sociale huurgrens. 

Alle complexen liggen rondom en vlak bij Het Maanderzand

Het Maanderzand beschikt over een gezellige brasserie waar u, wonend in de aanleunwoning, een lekkere kop koffie of thee kan komen drinken. Ook bent u van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten. Wij bieden wekelijks een gevarieerd programma waarvoor u (*) een maandkaart kunt gebruiken. Ook is er iedere zondagmorgen een viering waar iedereen van harte welkom is. Er is een winkel en we hebben een kapster in huis waar u op afspraak terecht kan. 

(*) met indicatie gratis, zonder indicatie tegen betaling

Warme maaltijd

Ook voor de warme maaltijd bent u van harte welkom om bij ons in de Brasserie te komen eten. De kosten worden maandelijks bij u in rekening gebracht. Heeft u een VPT-indicatie dan is het kosteloos. 

Dagbesteding

Er is dagbesteding bij Het Maanderzand! We beschikken over een gezellige dagbesteding van 10.00-16.00 uur. Hiervoor heeft u een indicatie nodig vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning of de Wet Langdurige Zorg. 

Individuele begeleiding thuis

We bieden individuele begeleiding bij u thuis, dat kan door onze individueel begeleider of door onze casemanager dementie, alles hangt af van uw indicatie en wat u nodig heeft. 

Naast alle activiteiten kan Het Maanderzand u ook huishoudelijke hulp aanbieden. Hiervoor heeft u een indicatie nodig. We komen dan graag, in samenspraak samen met u, uw appartement schoonmaken en schoonhouden. 

U kunt tegen betaling gebruik maken van de personenalarmering. In geval van nood kunt u bellen en is hulp dichtbij. 

Thuiszorg (VPT)

Natuurlijk bieden we ook thuiszorg. Verzorging en verpleging van ons wijkzorgteam staat erg hoog aangeschreven. We komen u helpen bij uw verzorging en verpleging. We stemmen met u af welke zorg u nodig heeft en waar wij u bij kunnen ondersteunen. De kosten worden door uw zorgverzekeraar vergoed of vanuit uw indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg.  

U las het net al even, VPT. Wat is dat? Dat betekent Volledig Pakket Thuis. Dat is een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg. In deze vorm is het mogelijk alle zorg te bieden en worden de kosten van al het bovenstaande zorgaanbod vergoed vanuit het VPT. Meer informatie over VPT vindt u in onze flyer VPT.  

Hoe komt u in aanmerking voor een aanleunwoning?

De verkoop van de appartementen in de Oraniënburg gaat via de makelaars. U kunt hier zelf naar informeren of op de website Funda.nl kijken.

De verhuur van alle huurappartementen gaat via verschillende partijen;

De verhuur van de appartementen in het Kreelsezand (staan rechts van Het Maanderzand) gaat via de afdeling klantadvies van Het Maanderzand. Zij beheren de wachtlijst en bemiddelen wanneer er een appartement vrijkomt. De huurprijzen zijn vanaf €735,- per maand exclusief servicekosten. Afhankelijk van uw inkomen kunt u mogelijk huurtoeslag aanvragen.

Gegadigden die een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg hebben en deze op basis van Volledig Pakket Thuis willen inzetten hebben mogelijk voorrang op de wachtlijst. U kunt zich aanmelden bij afdeling Klantadvies via klantadvies@maanderzand.nl Mocht u nog vragen hebben over de verhuur of uw zorgvraag dan kunt u contact opnemen met klantadvies op telefoonnummer 0318 – 685 300.

De verhuur van de appartementen in het Reemsterzand (staan links van Het Maanderzand) gaat via NMG wonen. De huur van deze appartementen zijn vanaf €850,- exclusief servicekosten. U komt hier niet in aanmerking voor huursubsidie. U kunt zich aanmelden via de website van NMG wonen of u kunt telefonisch contact opnemen 088-2007020.

De verhuur van de appartementen in Het Nieuw Cavaljé (tegenover Het Maanderzand) gaat via Wonen bij Bouwinvest. De huurprijzen zijn vanaf €980,- exclusief servicekosten. U komt hier niet in aanmerking voor huursubsidie. U kunt zich aanmelden via de website van Wonen bij Bouwinvest of u kunt bellen naar 088-4324780 kies dan voor optie 1.

Aan de andere kant van het spoor bij Het Maanderzand bevindt zich wooncomplex St. Barbara (Minister Aalbersepark). Hier verhuurt Woonzorg Nederland 70 seniorenwoningen. Meer informatie over deze zelfstandige woningen vindt u op de website van Woonzorg . Ook kunt op werkdagen tot 12:00 uur bellen met de bewonersconsulent op 088 – 921 03 07. De toewijzing van de woningen gaat via www.huiswaarts.nu. Hier kunt u zich inschrijven en reageren op deze en andere (senioren)woningen in de regio. Het grootste deel van de appartementen betreft sociale huur-woningen met mogelijkheid voor het aanvragen van huurtoeslag. Er is een beperkt aantal vrije sector-woningen. De huurprijzen zijn vanaf €611,- exclusief servicekosten.

Mocht u nog vragen hebben over de verhuur of uw zorgvraag dan kunt u contact opnemen met klantadvies@maanderzand.nl