Oog voor uw welzijn thuis

Individuele welzijnsbegeleiding aan huis

Ervaart u fysieke en/of cognitieve beperkingen en kunt u praktische ondersteuning gebruiken in uw thuissituatie? Dan kunt u bij Het Maanderzand individuele welzijnsbegeleiding aanvragen voor bij u aan huis. De individuele welzijnsbegeleider kan u helpen met praktische adviezen en begeleid u waar nodig om uw zelfredzaamheid te vergroten, bijvoorbeeld bij het ondernemen van activiteiten binnen- of buitenshuis, het aangaan van sociale contacten en het aanbrengen van structuur in uw dag en week.

Het doel van individuele begeleiding is dat u op een prettige manier zelfstandig thuis kunt blijven wonen, dat u actief blijft in dagelijkse activiteiten en dat u mee kan blijven doen in de samenleving.

Individuele begeleiding ontlast bovendien uw naasten die u helpen als dit nodig is.

De individuele welzijnsbegeleiding kan voor korte of langere tijd ingezet worden. Dit is afhankelijk van uw situatie en wordt met u besproken tijdens het intakegesprek.

Tijdelijke individuele welzijnsbegeleiding kan ingezet worden als u grote veranderingen heeft meegemaakt in uw leven en waarbij u hulp nodig heeft om hierin een nieuwe balans te vinden. Bijvoorbeeld na een CVA, operatie of het verlies van een naaste.

Langdurige individuele welzijnsbegeleiding kan ingezet worden als u problemen ondervindt met uw geheugen, bijvoorbeeld als gevolg van dementie. Ook als u beperkt wordt door fysieke klachten is het mogelijk om langdurige welzijnsbegeleiding in te zetten.

Hoe kom ik in aanmerking?

Individuele welzijnsbegeleiding kunt u op verschillende manieren vergoed krijgen. Dit kan vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Ook is het mogelijk om de kosten voor eigen rekening te nemen.

Wilt u zich aanmelden voor individuele welzijnsbegeleiding dan kunt op contact opnemen met onze klantadviseurs.