Tijdelijk bij ons

Bent u op zoek naar een tijdelijk verblijf? Bijvoorbeeld omdat u wacht op een zorgplek die beter bij u past of om uw mantelzorgers even te ontlasten. Het Maanderzand biedt verschillende mogelijkheden voor tijdelijk verblijf aan!

 

Eerstelijnsverblijf (ELV)

Er kunnen momenten zijn waarop u door medische redenen even niet thuis kunt verblijven. Of het nu gaat om de behoefte aan hersteltijd na een ziekenhuisopname of de noodzaak van een veilige omgeving vanwege kwetsbaarheid, soms is er tijdelijke zorg nodig. Uw ziekenhuis of huisarts kan in zulke situaties vaststellen dat uw zorgbehoefte van tijdelijke aard is. Het uiteindelijke doel van uw verblijf bij ons is altijd om ervoor te zorgen dat u in staat bent om zelfstandig weer thuis te wonen, met hernieuwd zelfvertrouwen en welzijn. Gedurende uw verblijf werken wij samen met u aan dit doel. Wij bieden eerstelijnsverblijf laagcomplex aan. In dit zorgtraject blijft uw huisarts de coördinerende rol spelen.

Hoe ziet ELV bij Het Maanderzand eruit?

Samen met onze deskundige professionals, bijvoorbeeld specialisten ouderen geneeskunde, fysiotherapeuten en ergotherapeuten, stelt u concrete doelen die u wilt bereiken voordat u weer naar huis gaat. Hier gaan we samen aan werken. Tijdens uw verblijf staan we u bij wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld bij het wassen en aankleden, het innemen van medicijnen en het verzorgen van uw maaltijden. Uw kamer wordt door ons schoongemaakt en we zorgen ervoor dat uw linnengoed, inclusief beddengoed en handdoeken, fris en schoon is. U verblijft in een comfortabele eenpersoonskamer, waar u zich op uw gemak kunt voelen. Bij Het Maanderzand streven we ernaar om uw verblijf zo aangenaam en zorgeloos mogelijk te maken, terwijl we samen met u werken aan een succesvolle terugkeer naar uw eigen huis.

Hoe komt u in aanmerking?

Uw huisarts of behandelend specialist in het ziekenhuis kan beoordelen of u in aanmerking komt voor ELV en u vervolgens aanmelden. Financiering gaat via uw eigen zorgverzekeraar.

Nog vragen?

Onze klantadviseurs staan voor u klaar, neem contact op.

Respijtzorg

U woont thuis en uw mantelzorger staat altijd voor uw klaar, dat is erg fijn. Maar soms kan hij of zij even niet voor u zorgen. Respijtzorg, ook wel vervangende zorg, is een waardevolle dienst die mantelzorgers een adempauze kan bieden. Het stelt hen in staat om even op vakantie te gaan of om gewoon wat tijd voor zichzelf te nemen om overbelasting te voorkomen. Tijdens deze periode van respijtzorg worden de zorgtaken tijdelijk overgenomen door onze toegewijde professionele zorgmedewerkers.

Hoe ziet logeerzorg bij Het Maanderzand eruit?

Het Maanderzand biedt respijtzorg aan in de vorm van tijdelijke opvang voor een periode van een aantal aangesloten dagen. De zorg die wij leveren varieert van laag tot middelmatig complex. De zorgvrager is bij onze te gast en verblijf in onze logeerkamer. Wij doen er alles aan om een veilige en ondersteunende omgeving te bieden waarin u zich welkom voelt en kunt genieten van de benodigde zorg en aandacht. Wij staan u tijdens u verblijf bij wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld bij wassen en aankleden. U geniet van heerlijke maaltijden in onze gezellige Brasserie. Uw kamer wordt door ons schoongemaakt en we zorgen ervoor dat uw linnengoed fris en schoon is. U verblijft in een comfortabele eenpersoonskamer, waar u zich op uw gemak kunt voelen.

Hoe komt u in aanmerking?

U kunt in aanmerking komen voor respijtzorg via verschillende financieringen. Bijvoorbeeld via de Wmo van de gemeente Ede. Indien u een WLZ indicatie (VPT, MPT of PGB) heeft, dan is kortdurend verblijf als respijtzorg ook mogelijk. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook respijtzorg. Voor meer informatie, klik hier.

Nog vragen?

Onze klantadviseurs staan voor u klaar, neem contact op.