Terug naar overzicht

Update Het Maanderzand na brand


Rust en sfeer
Veel dank voor alle lieve berichten en steunbetuigingen na de brand in Het Nieuwe Cavaljé. Het is fijn om te kunnen laten weten dat het naar omstandigheden goed gaat met de bewoners, medewerkers en vrijwilligers. Wat ons enorm blijft verrassen en ontroeren is de rust die er heerst. De bewoners slapen goed, zelfs in de geïmproviseerde slaapzaal. De sfeer onder de medewerkers en vrijwilligers is positief en bemoedigend. Iedereen wil helpen en ieder zet zijn en haar talent in.  

Herstelwerkzaamheden  
De afgelopen dagen hebben we hard gewerkt om alle installaties weer op orde te krijgen, de schade te repareren en de geur weg te krijgen. De locatie is grondig schoongemaakt en geventileerd. Er zijn speciale apparaten geplaatst die de geur neutraliseren. Het beddengoed en de gordijnen zijn gewassen. De geur is op groep blauw verdwenen, bij groep groen is er nog werk aan de winkel, rondom de brandhaard is het nog te ruiken. De schilder gaat hier de komende dagen alles schilderen, de geur zal dan verder vervagen. 

Terugkeer naar de locatie 
Op donderdag 2 mei keren de bewoners na de lunch weer terug in hun huiselijke en vertrouwde omgeving. De naasten van bewoners zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn zodat de bewoners zich sneller thuis zullen voelen.  

We willen nogmaals onze grote dank uitspreken aan iedereen die heeft bijgedragen aan het herstelproces. Dank aan onze bewoners en hun families, alle medewerkers en vrijwilligers en al onze relaties voor hun hulp, liefdevolle reacties, begrip en geduld.