Terug naar overzicht

Start nieuwbouw Het Maanderzand. We gaan beginnen!

Wij zijn trots en blij dat we in 2024 van start kunnen gaan. Na vele jaren dromen en voorbereiden gaan we beginnen met de start van het nieuwe gebouw voor Het Maanderzand. Het door GSG- architecten ontworpen gebouw wordt gerealiseerd door onze Edese bouwpartner Kreeft.  

We starten aanstaande september met de sloop van het oude souterrain. In oktober 2025 verrijst het eerste deel van het meest duurzame zorggebouw in Nederland. Begin 2026 slopen we het oude Maanderzand en bouwen we het tweede deel wat in 2027 zal worden opgeleverd. 

Het Maanderzand blijft volledig in bedrijf tijdens de bouw. We houden rekening met bewoners. Onze ervaring leert dat ze het leuk vinden als er zoveel activiteit is. Overdag is altijd voldoende plek in de naastgelegen Taborkerk, de vierde locatie van Het Maanderzand. Het Maanderzand en Kreeft zien uit naar de samenwerking om een innovatief en duurzaam gebouw neer te zetten dat klaar is voor de toekomst.