Terug naar overzicht

Bewoners van Het Maanderzand snel in veiligheid gebracht na brand

Afgelopen nacht (30 april 2024) was er brand op een locatie van Het Maanderzand, Het Nieuwe Cavaljé. Het Maanderzand huurt de begane grond van verhuurder Bouwinvest.

Oorzaak
De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. De brandweer onderzoekt dit nog. Wel weten we dat de brand in een technische ruimte is ontstaan. De brandmelders gingen af en de brandweer en andere hulpdiensten waren snel ter plaatse.

Bewoners veilig
Door de verspreiding van de rook moesten alle aanwezigen snel geëvacueerd worden. Onze nachtdienstmedewerkers hebben snel en accuraat gereageerd. Ook buurtbewoners schoten te hulp. De 15 bewoners van de begane grond zijn in veiligheid gebracht en naar de hoofdlocatie van Het Maanderzand aan de overkant van de weg gebracht.

De bewoners van de eerste en tweede verdieping van het gebouw, particuliere huurders van Bouwinvest, zijn ook direct naar de hoofdlocatie van Het Maanderzand geëvacueerd. Deze bewoners konden snel weer terug naar hun appartement. De naasten van bewoners zijn zo snel als mogelijk telefonisch op de hoogte gebracht van de brand.

Hoe nu verder
De geëvacueerde bewoners van Het Maanderzand zijn rustig verder gaan slapen. Voor de komende twee à drie dagen verblijven zij op de hoofdlocatie van Het Maanderzand. Ondertussen zijn we bezig met het herstellen en schoonmaken van de getroffen ruimtes.

Dankbaar
Boven alles zijn we erg dankbaar dat iedereen veilig is, dat de medewerkers zo snel en goed hebben gehandeld, dat de hulpdiensten snel ter plaatse waren en dat buurtbewoners kwamen helpen. We zijn zeer erkentelijk voor de verbinding die we zagen en we zijn overdonderd door alle ontvangen lieve berichten en aangeboden hulp.