Ervaringen van onze vrijwilligers

Onze toegewijde vrijwilligers spelen een essentiële rol in het creëren van een Huiselijke & Vertrouwde omgeving voor onze bewoners/cliënten en bezoekers.

Benieuwd naar hun ervaringen? Ontdek het hieronder!

“Het contact met de deelnemers is fijn en bijzonder” – Trudie

“Ik ben vrijwilliger bij dagbesteding de Linde. Mijn werk bestaat uit koffie schenken, gezellig tussen de deelnemers gaan zitten en lekker kletsen. Na de koffie is er gelegenheid om te wandelen of om gymnastiek te doen. Daar help ik ook bij en ik doe graag mee. Dan is het alweer 12.00 uur en tijd om samen met de deelnemers tafel te dekken en eten op tafel te zetten. Na het eten ruimen we samen op. Om 14.00 uur zit mijn werk er weer op. Dit werk is heel erg leuk, het contact met de deelnemers heel fijn en bijzonder. Wat ik. ervoor terug krijg is dat de mensen je in vertrouwen nemen.” – Trudie, vrijwilliger dagbesteding de Linde.

“Het is zo fijn de dankbaarheid van de bewoners te ervaren” – Jantineke

“Ik help als vrijwilliger tijdens de middagmaaltijd. Dit is bij Het Maanderzand de warme maaltijd. Ik dek de tafels en maak tussendoor een praatje met de bewoners die er al zijn. Per tafel serveer ik samen met collega’s de borden met warm eten. Als iedereen het eten op heeft, ruim ik de tafels af en serveer ik het toetje. Daarna ruim ik verder af en maak ik de tafels schoon. Mijn motivatie is dat ik wat voor een ander kan betekenen, nu ik wat meer vrije tijd heb. Ik heb er veel plezier in! Het is zo fijn de dankbaarheid van de bewoners te ervaren. Ook met collega’s voel ik een fijne klik en voel me welkom. Ik ben heel blij dat ik me voor dit deel van vrijwilligerswerk heb opgegeven!” – Jantineke, vrijwilliger maaltijden.

Ook werken als vrijwilliger?

Mocht u interesse hebben of vrijblijvend een informatief gesprek willen, neem dan contact op met Marieke Rodenburg, Coördinator vrijwilligerswerk op telefoonnummer 0318- 685 300 / 06 – 523 48095 of mail naar mariekerodenburg@maanderzand.nl